Vallei Horstee
WERKEN AAN EEN MOOI EN DUURZAAM LANDSCHAP

Slogan

Op zaterdag 4 april organiseren we een wandeling met als thema de oorlogsdreiging, oorlog en bevrijding van Asschat. De wandeling is een samenwerking van Vallei Horstee met de Historische Kring Leusden en Leesbaar Landschap Leusden. Het is een wandeling van ongeveer 8 kilometer door het boerenland.

Onderweg lopen we langs historische plekken uit de periode ’40 – ’45, met toelichting. Op verschillende locaties zijn gidsen aanwezig. Verhalen over o.a. wapendroppingen, de inundatie (onder water zetten) van het gebied in ’40 en in ’45, wederopbouw boerderijen, kazematten en bunkers.

Onderweg komt u ook langs het terrein waar een ploegwedstrijd wordt gehouden. Al jaren organiseren wij op de eerste zaterdag in april een wedstrijd waarbij een akker met paarden wordt geploegd. Ploegers vanuit het hele land komen hier naartoe en strijden om de eerste plaats. Op het ploegveld kunt u genieten van de oud-Hollandse-pot.

Vanaf 12.30 uur zijn er verschillende activiteiten op het veld op de Hoeve, voor jong en oud, in de sfeer van midden vorige eeuw. Met o.a.:

  • Ambachten op akker;
  • In de keuken en in de schuur: aardappels poten, groente en fruit wecken, manden vlechten, de smid;
  • Van lammetjes tot trui: lammetjes aaien, schapen scheren, wol spinnen/weven en meer;
  • Oud hollandse spelletjes en paardenritjes;
  • Diverse demonstraties op de akker met paarden.

De wandeling gaat soms over ongebaande paden. Het is dus niet mogelijk de wandeltocht met een wandelwagen of een rolstoel te maken. De route gaat over onverharde paden en u komt op plekken die speciaal voor deze wandeling toegankelijk zijn. Zorg dus voor stevige wandelschoenen. De route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Een inschrijving voor deze wandeltocht is noodzakelijk, u kunt zich vanaf heden inschrijven. De wandeling start en eindigt bij Hoeve Groot Zandbrink (Postweg 2, Leusden) op zaterdag 4 april tussen 9.30 en 12.00 uur. Honden mogen niet mee. Elk kwartier start er een groep wandelaars, verder kunt u in eigen tempo de route volgen. De route eindigt bij de museumbunker waarvandaan u per bus terug wordt gebracht naar Groot Zandbrink.

Deelname aan de wandeling kost € 3,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

De voorwaarden voor deelname kunt u HIER vinden.

Schrijf je in!


Maatschappelijke functie

Vallei Horstee heeft tot doel het ontwikkelen van een duurzame landbouw. Modern boeren in evenwicht met het milieu. Verder wil Vallei Horstee de natuur- en landschapswaarden versterken met inzet van particuliere eigenaren en gebruikers.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 53 70 10 00
Bezoek ons
Postweg 2, Leusden
Schrijf ons
Postbus 33, 3790 CA Achterveld

Website: Bonte Muizen
© 1997 - 2020 Vallei Horstee