Paardenpad in de Gelderse Vallei
Het ruiter- en menpad Gelderse Vallei Trail is een bijzonder pad omdat het bijna geheel over particuliere gronden gaat van agrariërs en landgoedeigenaren. Dankzij de medewerking van ongeveer 20 grondeigenaren en pachters is het pad mogelijk geworden.

 Fraai cultuurlandschap
De route van Vallei Trail is ongeveer 20 kilometer lang en gaat voor een groot deel over onverharde paden. De route is zeer afwisselend met graslanden, akkers, bossen, landgoederen en langs èn door de Barneveldse Beek.

Spectaculaire Voorde
De voorde door de Barneveldse Beek is een bijzonder en spectaculair element in de route. Een voorde is van oudsher een doorwaadbare plaats in een rivier of beek. Voor Vallei Trail is speciaal een voorde aangelegd met een verharde bodem. De voorde is ongeveer 25 meter breed. De diepte van het water is meestal tussen de 50 en 60 centimeter, maar kan variëren. Als het veel geregend heeft, kan het water hoog staan en snel stromen. U moet dus wel goed opletten. Passeren van de voorde is een leuke uitdaging voor paardensporters die houden van een actieve buitenrit! Deze voorde is mogelijk gemaakt door Waterschap Vallei en Veluwe.