logo transparent

Jaarlijks worden er diverse evenementen georganiseerd om bezoekers de gelegenheid te bieden om het boerenleven te leren kennen en mee te maken.

SAVE THE DATE!     28 augustus 2021 OOGSTFEEST  op  GROOT ZANDBRINK

Nadere informatie volgt spoedig.

We gaan in ieder geval weer een TAARTENBAK WEDSTRIJD houden!

Dus laat je bakkunst met creativiteit en fantasie zien aan een heel groot publiek. Iedereen kan bakken, je hoeft geen 3 sterrenkok te zijn :-) 
Je bent uitgenodigd om mee te doen!! 

Je kunt je opgeven via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o
f telefonisch: 06-15602994

 

Onze jaarlijkse evenementen

Ieder jaar in april vindt de ploegwedstrijd plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Na het ploegen worden er verschillende werktuigen gedemonstreerd om de grond verder te bewerken en in te zaaien: de eg, cultivator en de zaaimachine. Allen getrokken door één of twee paarden.
Over bijen, honing en meer De imkers van Hoeve Groot zandbrink weten veel over bijen en kunnen leuke interessante dingen laten zien. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.
Jaarlijks wordt aan het einde van de zomer een evenement georganiseerd. Dit jaar is dat in augustus het Oogstfeest 2021. Tijdens deze leuke buitendag zijn er demonstraties over werken met paarden met o.a. een ploegwedtsrijd. Er zijn allerlei demonstraties over oude ambachten waar je vaak zelf ook de handen uit de mouwen kunt schudden. Er zal weer een TAARTENBAKWEDSTRIJD worden gehouden! Je wordt van harte uitgenodigd om mee te doen! Binnenkort volgt meer informatie over het gehele programma. Dus SAVE THE DATE: 28 augustus van circa 12.00-16.00 uur Pannenkoeken Kinderen kunnen weer zelf pannenkoeken bakken waarvoor ze ook zelf de ingrediënten verzamelen: melk halen bij de koe, eieren uit het kippenhok en zelf het meel malen. Ook leuk is het rooien van aardappelen. Veel kinderen weten niet hoe een aardappel groeit.