logo transparent

OOGSTFEEST
19 augustus 2023

Een oogstfeest van alles te zien en te doen voor jong en oud. Hoe zag het boerenleven er vroeger uit met demonstraties van oude machines met paarden of met oogsten met de hand. Verder vele oude ambachten en machines. Er zijn oude trekkers met diverse demonstraties.  Naast verleden wordt er ook gekeken naar heden en de toekonst.
Nog meer paardenkracht tijdens de wedstrijd ploegen met paard met deelnemers uit het hele land.

Het beloofd weer een mooi spektakel te worden !

 

EXPOSITIE ARTIPLU
30 sptember / 1 oktober 2023

In de Expohal op Groot Zandbrink is gedurende twee dagen het werk te zien van kunstenaars collectief Artiplu. 
In Artiplu zijn beeldend kunstenaars uit Leusden vanuit verschillende disciplines verenigd. Zij tekenen, schilderen, fotograferen en beeldhouwen. Ook maakt een aantal leden keramiek, lichtkunst en bronzen beelden. De kunstenaars werken vrij, zowel realistisch als abstract. Tijdens de expoistie op Groot Zandbrink zullen de deelnemers van Artilpu een greep uit hun werk tentoonstellen, vanzelfsprekend zijn ze zelf ook aanwezig.

Expositie van 11.00 - 17.00 uur, toegang en parkeren gratis

 

KERSTVERKOOP
december 2023

In december oopent GrootZanbrink zijn deuren voor een gezellige kerstamrkt.Voor iedereen die nog een orgineel cadeau zokt of gewoon zichzelf wil verwennen.
Er zijn kerstapketten in diverse prijsklassen, met o.a. onze eigen producten zoals appelsap, hioning en jam. Verder zijn er kerstbloemstukken, gemaakt door onze meest creatieve vrijwilligers.  
meer info volgt

 

BOERENWINTERWANDELING
29 december 2023

Een niet meer weg te denken evenement tijdens de kerstperiode. Een wandeling in de omgeving met bezoek aan diverse bedrijven. Er is veel te zien, te beleven en te proeven tijdens de wandeling. Na afloop een stampottenbuffet op Groot Zandbrink.

Meer informatie en inschrijving vanaf november 2023.

 

Onze jaarlijkse evenementen

Ieder jaar in maart vindt de Lammetjesdag plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Kinderen kunnen dan de lammetjes knuffelen, kuikentjes aaien en nog meer jonge dieren bewonderen.
Over bijen, honing en meer De imkers van Hoeve Groot zandbrink weten veel over bijen en kunnen leuke interessante dingen laten zien. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.
Jaarlijks wordt aan het einde van de zomer een oogstfeest georganiseerd. Meestal in augustus. Tijdens deze leuke buitendag zijn er demonstraties over werken met paarden Er zijn diverse demonstraties over oude ambachten waar je vaak zelf ook de handen uit de mouwen kunt steken. Naast oude werktuigen met paarden zijn er ook diverse demonstraties met oude trekkers en oogstwerkzaamheden zoals maaien en schudden. Tijdens oogstfeest is er ook een wedstrijd ploegen met paarden met deelnemers uit het hele land. Het is bijzonder om te zien hoe deze mensen dit oude ambacht in leven houden. Natuurlijk zijn er diverse leuke activitieten voor kinderen zoals schminken en apnnenkeoken bakken. Kinderen moeten eerst zelf de ingredienten verzamelen waarna een lekkere pannekoek wordt gebakken. En ook aan de inwendige mens is volop gedacht. Het Oogstfeest vindt plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Toegang en parkeren zijn gratis.