logo transparent

Kennis maken met het boerenleven
Een belangrijk doel van Vallei Horstee en Groot Zandbrink is om burgers – en vooral jongeren – kennis te laten maken met landbouw en platteland. Sinds 2009 organiseert Vallei Horstee de Boerenwerkklassen voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De pubers maken kennis met het boerenwerk. Hooien, aardappels rooien, onkruid wieden en andere werkzaamheden op de boerderij.
Ook in maart van 2023 worden de jonge-dierenlessen weer georganiseerd waarbij kleuterklassen uit Leusden en Achterveld kennis komen maken met lammetjes, kuikens en het spinnen van wol.

Imkerijdagen
Bij de moestuin op Groot Zandbrink hebben we een mooie bijenstal. Hier staan de bijenkasten die ook regelmatig worden verplaatst naar het fruit of de hei. Er wordt honing gemaakt en de imkers ontvangen veel groepen bezoekers. In de bijenstal is een leuke educatieruimte waar schoolklassen of cursusgroepen ontvangen kunnen worden.

bees 18192 640

Rondleidingen
De gidsen van Groot Zandbrink verzorgen rondleidingen op de boerderij en in de omgeving. De hoeve heeft een rijke geschiedenis. Het is een rijksmonument waar het verleden nog goed is te beleven. Naast de historie vertellen de gidsen ook over de moderne landbouw, landschap en natuur en over de maatschappelijke functie van Groot Zandbrink.

Voor informatie over deze activiteiten kunt u een e-mail sturen via het contactformulier.

Ambachtshoeve
Met het nieuwe netwerk Ambachtshoeve slaat Stichting Behoud Oude Werktuigen een nieuwe weg in om het boerenambacht nog beter op de kaart te zetten door het ontwikkelen van een vrijwilligersnetwerk voor ambachtslieden. Ook worden workshops en cursussen gegeven.      Zie voor meer info www.ambachtshoeve.nu. Voor informatie over Ambachtshoeve kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..